۲۳ خرداد ۱۴۰۰، ۹:۳۶

توسط نشر مرکز انجام شد؛

عرضه ترجمه جدید کتاب جان پری درباره خیر و شر در کتابفروشی‌ها

عرضه ترجمه جدید کتاب جان پری درباره خیر و شر در کتابفروشی‌ها

کتاب «گفتگویی درباره خیر و شر» نوشته جان پِری با ترجمه محدثه واضحی‌فرد توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «گفتگویی درباره خیر و شر» نوشته جان پِری به‌تازگی با ترجمه محدثه واضحی‌فرد توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه انگلیسی و اصلی این‌کتاب سال ۱۹۹۹ با عنوان گفتگویی درباره خدا، شیطان و وجود خدا منتشر شده است.

جان پری نویسنده این‌کتاب، استاد بازنشسته دانشگاه استنفورد، متولد ۱۹۴۳ است و مقالات و کتاب‌های مهمی در زمینه فلسفه زبان و هویت شخصی در کارنامه دارد. او در این‌کتاب گفتگویی را بین سه‌شخصیت خیالی ترتیب داده که درباره خیر و شر بحث می‌کنند. از این‌کتاب، سال گذشته ترجمه دیگری عرضه شد که به قلم زهره قلی‌پور انجام و با عنوان «یک گفتگوی سه‌نفره درباره خیر و شر و وجود خدا» توسط انتشارات خوب به بازار نشر عرضه شد.

«محاوره‌ای در هویت شخصی و جاودانگی»‌ دیگر کتابی است که نشر مرکز با ترجمه کاوه لاجوردی از این‌نویسنده منتشر کرده است. اما در «گفتگویی درباره خیر و شر» که نویسنده آن را به هیئت علمی و دانشجویان کالج دوئن تقدیم کرده، سه‌شخصیت خیالی جان پری، یادداشت‌هایی دارند که لابه‌لای صفحات «اعترافات» سنت آگوستین و «جستاری در خصوص فاهمه بشر» جان لاک به جا گذاشته‌اند و درباره همان‌ها با هم بحث می‌کنند.

جان پری سه‌شخصیت این‌کتاب را این‌گونه معرفی می‌کند: گرچن وایروب، سم میلر و دیو کوئن برساخته ذهن من هستند. آن‌ها در تصور من زندگی‌ای فراتر از این گفتگوها دارند، و همین باعث شد که روی کاغذ بیایند.

کتاب پیش‌رو، به‌جز مقدمه، یادداشت‌ها و بخش «برای مطالعه بیشتر»، ۴ بخش اصلی دارد که به این‌ترتیب‌اند: صبح روز اول، بعدازظهر روز اول،‌ صبح روز دوم، بعدازظهر روز دوم.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

وایروب: من همیشه فکر می‌کردم این مشکلی درست‌وحسابی برای خداباوران است. اما گویا تو فکر می‌کنی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

کوئن: نه، من این‌گونه فکر نمی‌کنم. وقتی می‌گوییم خدا همه‌توان است، منظورمان این است که خدا می‌تواند هر کار یا عملِ قابل‌فهمی را انجام دهد. منظورمان این نیست که خدا می‌تواند چیزی بسازد که هم دایره و هم مربع باشد، یا جمع دو و دو را پنج کند، یا هر چیزی شبیه این‌ها. اما «خلق سنگی که خدا نتواند بلند کند» به خودی خود کاری غیرممکن و ناسازگار است، اگر که خدا ضرورتا همه‌توان باشد. بی‌معنی است که بگوییم کسی چنین کاری انجام دهد. در نتیجه بی‌معنی است که بگوییم خدا چنین کاری انجام دهد. در واقع این اصلا کار نیست.

وایروب: خب، تقریبا قانع‌کننده است. چه ربطی به مسئله خدا و اراده آزاد دارد؟

این‌کتاب با ۷۸ صفحه، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان منتشر شده است.

کد خبر 5233368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha